Marleineke...zo werd ik wel eens door ons Moeke genoemd.
In het dagelijks leven is het Leen.
Leen die zot is van haar eigen "goesting" doen met kleurrijke stofjes!
Want mijn goesting doen....is t liefste wat ik doe!


donderdag 21 oktober 2010

Den dagdagelijkse kost...

"Wat stond bij U vandaag op het menu?


Echt vandaag...dus niet op zoek gaan naar ingewikkelde recepten. No need om U van uw beste kant te laten zien. IK wil gewoon maar uw dagdagelijkse kost.

Vraagt gij het dan aan iemand anders. Zo kan ik mijn kroost af en toe eens iets nieuws voorschotelen."


Voila deze boodschap komt van Polkadotjes via Emma en Mona hier bij mij terecht.


Op de juiste moment zenne....zieke kindjes, een druk programma...dus het is even neuzen in het groentenpakket en de frigo én dan iets op tafel toveren, liefst "snel én gezond".
Het wordt een quiche; de enen helft met prei én de andere helft met boontjes.
Quiche is hier  bij ons een weekelijks gerecht (provencaalse quiche met paprika, champignons, courgette, etc  OF broccoli-zalm quiche OF prei met spekjes quiche...). Je kan er eenvoudig véél groentjes in kwijt en met de crisp-plaat van de wirhlpool-microgolfoven maar liefst in 17 minuten klaar, ideaal dus.
En elke woensdag is het hier naaiclub dus is er geen tijd voor een grote afwas.

Dit is geen kook-blog (al kook ik wel zeer graag en heb ik al heel wat inspiratie opgedaan in blogland) dus recepten uitleggen is niet mijne sterkste kant é...maar ja we moesten ons niet van onzen besten kant laten zien zeker...

Het werd een prei - boontjes quiche ( de ene helft prei en de andere helft boontjes)

Wat heb je nodig?
- bladerdeeg ( kant en klaar uitrolbaar)
- lichte room
- 4 eieren
- 3 prei-stronken
- 250 gram boontjes
- gemalen kaas
- 5 sneedjes gekookte hesp ( omdat dat het enige was dat ik nog in de frigo vond, ik gebruik ook vaak zalm of spekjes)
- kruiden ( peper, kruidentuiltjes, etc)

1. kook of stoom de groenten al wat gaar ( ik stoom ze 4 minuutjes, ook in de handige combi-oven)
2.leg onder tussen de bladerdeeg in de bakvorm, prik er een paar keer in met een vork, ik bak niet voor ( die crispplaat bak goed onderaan...en neen ik heb geen aandelen bij wirhlpool)
3. meng de room met de eieren, goed mengen én kruiden naar keuze bijvoegen
4. snij de hesp in kleine stukjes en leg het verspreid op het blader deeg
5. verdeel ook de groenten over de bladerdeeg, ik deed nu de ene helft boontjes en de andere helft prei
6. giet het ei-roommengsel over de hesp en de groentjes, druk eventjes aan met een vork
7. strooi nog wat gemalen kaas naar wens
8. 17 minuutjes in de oven op de crisp-stand en in een gewone oven...weet ik niet, sorry.
9. lekker smullen met nog wat rauwkost, hier aten we er rucola bij, want dat vond ik nog in het groentenpakket.

En toen Jan thuis kwam zei Seppe "..papa we eten pizza...", dus het werd goed bevonden door de kindjes.

Ik geef het stokje graag door aan Sabine.

Dankzij haar vond ik de weg naar het groentenpakket én omdat zij de zelfde greonten heeft in het pakket ben ik wel héél nieuwsgierig wat ik hier nog met de knolselder en de warmoes kan aanvangen.

By the way, we hebben hier nu 2 maand een groentenpakket en ik vind het zeer handig!

3 opmerkingen:

  1. ook wij hebben een groentenpakket en ik vind dit ook wel goed. Wij hebben wel maar een tweewekelijkse mand.
    Met de warmoes maakte ik al purree (van de quiche.
    Ik maakte ook al een soort fritatta met warmoes en champignons.
    blaadjes) en de stengels gingen bij in een En de knolselder tja... dat werd ook weer purree of in blokjes met kaassaus, of in de soep. Weinig inspiratie dus.
    Ik vind rode biet moeilijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik heb vandaag ordinair broccolli gegeten met linzenboulletjes en 4granenmengeling (nieje dat is geen kippeneten :-) )

    Ik zal het morgen vangen, de stok, want van mijn eten van vandaag is er geen foto gemaakt.
    Al heb ik hier wel nog een heel lekkere foto van knolselder-venkel lasagne van gisteren. Want wat de quiche voor jou is, is de lasagne voor mij: een wekelijks weerkerend fenomeen. En nee natuurlijk niet altijd allen met mediterrane zomergroenten :)
    Lasagne met warmoes en pompoen staat trouwens geblogd sinds eergisteren op veggiesvoorkabouters

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, een quiche: wat een goed idee. Da's zeker al maaaanden geleden dat ik dat nog eens klaarmaakte!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...