Marleineke...zo werd ik wel eens door ons Moeke genoemd.
In het dagelijks leven is het Leen.
Leen die zot is van haar eigen "goesting" doen met kleurrijke stofjes!
Want mijn goesting doen....is t liefste wat ik doe!


zaterdag 29 oktober 2011

Ik geef eindelijk wat weg!

Sorry.
Excuseer.
Ik weet het.
Het is niet beleefd.
Al zo lang beloven iets weg te geven...en dat dan niet doen.
En ook sorry...
En ook excuseer...
....dat ik zo weining reacties nog op jullie blogs schrijf.
Maar het ontbreekt me in ons ganse bouwverhaal wat aan tijd, Sorry.
Ik volg jullie wel, ECHT! Het is mijn dagelijkse ontspanning ( want de feeds komen in mijn live mailbox) die blogberichten zorgen voor veel "ohh"en "ahhs"  bij mij....jammer dat jullie die dus niet horen;(

Daarom geef ik hier wat buttons weg 5 pakjes van 3 buttons!
Deze buttons maakten we met stofrestje op een gezellige regenachtige namiddag samen met enkele andere tiretten.

Hoe doe je mee?
- geef mij dé huishoudtip die ik nog mis om werk, kindjes, naaien en een bouwverhaal nog vlotter te combineren bvb een geweldig invriesrecept of vertel me gewoon hoe jij het met succes doet.
- Geef je top 5 adhv de nummertjes die je op de foto ziet.
Op 11 november kies ik 5 gelukkige winnaars!

1-6-7-11= grote buttons om op te spelden
2-4-5-10-11-12-15 = kleine buttons om op te spelden
8-9= mini - buttons om op te spelden
3 -13= buttons met een magneet achteraan
14= een grote button met een spiegeltje

29 opmerkingen:

 1. Ik doe heel graag mee :) Mijn tip (ik heb nog geen kindjes/bouwproject/..) maar als je een lange lijst maakt met alle to-do's en alles doorstreept dat je al deed, dat helpt echt voor een snellere en betere samenwerking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn tip : af en toe ' nee ' zeggen en voor jezelf kiezen... zo simpel maar zo moeilijk ( ik kan dat ook niet genoeg ) .
  En mijn top 5 : 1/6/2-3/14/9

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kindjes leren werken met hamer en beitel :p Nee? Wat ik bv doe is dit: mijn oudste eet 's middags warm op school, maar wij eten warm 's avonds, nadat ze al naar bed is. Dit wil zeggen dat ze eigenlijk alleen moet eten 's avonds. Om het leuk te maken maak ik op voorhand een boterhamdoos klaar gevuld met allerlei gezond lekkers, zoals wortel"frietjes", kerstomaatjes, een stukje kaas, een eitje... Dit vindt ze echt heel leuk en ik kan het op voorhand klaarmaken. Het is maar een kleine tip, maar alle beetjes helpen... En nu mijn button top 5 (moeilijke opdracht, ze zijn allemaal zo leuk!): 1, 2-3, 9, 6, 7

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn beste tip is om gewoon niet in de zetel te gaan zitten, want dan sluipt de vermoeidheid er in, en krijg je de rest van de avond niets meer gedaan. En verder: alles hoeft niet persé super netjes en proper te zijn, een volledig huis aan de kant met kinderen, werk, verbouwen en hobby's is gewoon niet haalbaar. Het helpt om dat gewoon te aanvaarden ;-) Mijn top 5: 1-2-9-3-15

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn tip: 1 keer per week FOERT (sorry voor het woordgebruik) zeggen en niet koken. Je haalt iets bij de afhaal of steekt een lasagne uit een bakje in de oven. Op die manier heb je tijd om te verbouwen, met de kindjes bezig te zijn of even te ontspannen achter je naaimachine of...!
  Maar nu kiezen tussen al die leuke buttons: moeilijk! Mijn keuze: 3,5,9,13,14.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tip om ook eens tijd voor je zelf te hebben.

  Als je bijv 2 uur de tijd hebt omdat de kids naar school zijn/ in bed liggen en je moet nog wat in huis doen. Zet de kookwekker op een uur en ga in dat uur snel aan de slag met wat nodig was te doen en na dat uur heb je nog een uur om lekker op de bank met een magazine te zitten of achter de naaimachine...
  En nu kiezen...3, 13, 8,9, 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben sinds de geboorte van onze 3e het eerste halfjaar in een verbouwing gezeten en we blijven hier in ons huis verbouwen. Mijn tip is om op naaicursus te gaan. Of een ander tijdstip te kiezen dat je op een andere plek dan thuis gaat naaien (start zelf een club). Bij voorkeur 's avonds (mijn man ging dan klussen), niemand die je stoort. Ik maakte dan echt meters achter die naaimachine en 't is nog gezellig ook.
  Mijn keuze: 1, 7, 8, 9, 15

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijstjes maken helpt bij mij als ik veel gedaan moet krijgen.
  En mijn top 5: 14,13,8,3,9

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, ik doe graag mee! Geen sorry zeggen, voel het bloggen als een plezier, niet als een verplichting :) Eén tip, niet teveel 'doorklikken' op internet, is bij mij de doodsteek. Even iets opzoeken word dan al snel een hele avond rondneuzen op het internet. :)
  Mijn top 5: 14,6,3,10,15

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet meer denken "ik moet", maar "ik zou graag". Hier loopt het ook niet altijd gesmeerd. Wij wonen sinds afgelopen december in onze nieuwbouw, maar er moet nog vanalles aan gebeuren want het is nog niet helemaal af. Sinds 18 maanden hebben wij een kereltje rondlopen die wel eens aandacht opeist. Toen we nog niet verhuids waren, kon ik nog wel eens stikken toen manlief in ons huis kwam werken en de MINI nog mooi alleen op zijn mat of in zijn park wat kon liggen soezen/spelen. Ik sta in het onderwijs, dus mijn zondagen hangen er meestal ook aan met school- en huishoudwerk. Ik probeer te verdelen tijdens de week. Of dat ben ik meestal van plan. Als mijn huis vuil is, vind ik dat niet leuk, maar de mensen moeten er maar rekening mee houden en als het hun stoort, mogen ze zelf poetsen. Naaien gebeurt meestal op een vrije dag of als ik de Mini eens doelbewust een dagje wegbreng :-)
  Niets moet. Op voorhand dingen al knippen. Projecten/taken in kleine deeltaakjes opsplitsen, niet teveel hooi op je vork nemen,....
  Ahja en mijn keuze, zou ik bijna vergeten na dit lang epistel, 14-10-3-9-1-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hé, ik doe mee, heb net 7 jaar verbouwingen gedaan en ondertussen twee kindjes op de wereld gezet. het was vorige week klaar.(in grote lijnen toch) Ik heb veel tranen gelaten maar heb één tip. Geniet van de vrije momentjes met je gezin en alles gaat veel vlotter.
  Praktise tips kan ik niet geven want het was hier ook even jaar chaos. haha
  top 5: 15, 7, 11, 14, 1

  BeantwoordenVerwijderen
 12. geniet van de chaos zou ik zo zeggen, maar aangezien dat mijn winstkansen zal verkleinen vroeg ik maar serieuze raad aan mijn oma ;) die zei: kindj, diene ochtendj heeft goudj in de mondj. (volgens mij wou ze zeggen: koop kleren die ge niet moet strijken, ga op eens op weekend zonder kinderen, organiseer vrijdag een overschottenfrigofeest, uw lijstjes met zodanig veel kleine puntjes maken dat ge na een half uur er al zeven kunt schrappen,...) Zou ik dan nu kans maken op 14-5-6-9-1, peist ge?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. to do lijstjes maken en proberen als 't je uitkomt ze af te vinken, in mijn geval doorkrassen zodat ge absoluut het woord niet meer ziet staan. Enne... 'het leven zoals het is' in een druk huishouden, da zegt ge maar als er iemand iets zegt op de chaos. Voor de rest vind ik de tips van Sophie super, maar dat vermindert misschien mijn winstkansen op
  1-2-5-6-14

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zou ik je graag een tip geven... maar lijstjes helpen bij mij niet, en ik kan zelf wel wat tips gebruiken :)
  Mijn top 5 : 15-7-14-6-5

  BeantwoordenVerwijderen
 15. werk, kind, naaien en verbouwen combineren?
  Kan je volgens mij alleen maar als je gezond kan eten :o)
  Ik vries eens om de zoveel weken een gigantische pot pastasaus in in porties voor 1 keer.
  Hartje uit uw tomaten halen, alles in de foodprocessor samen met wat look, paprika en kruiden, mixen maar (ik zeef er de pitjes ook uit, dat laat ik mijn dochter vaak doen terwijl ik ondertussen het vlees bak ... voila, kinderen ook al aandacht gehad)!
  Ajuin aanstoven, vlees rul bakken, tomatensap erbij en dan ... laten pruttelen op een zacht vuurtje ... afhankelijk van de hoeveelheid kan dat soms een goed uur duren! (tijd om te naaien dus :oD ... dat doe ik dan toch lol)
  Af en toe eens roeren maar meer moet je er niet aan doen!

  Ik maak soms ook appelmoes of zelfs aardappelpuree in het groot om dan in te vriezen ... gaat super en je wint daarna een pak tijd!
  Op een gevulde maag kan je de wereld beter aan dus dat is mijn gouden tip :o) zorg voor een goed gevulde diepvries!
  en mijn favorieten zijn: 1-2-3-6-14

  succes met al je projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. mijn advies: "go with the flow" maar geniet van elke dag! Af en toe eens genieten en ook voor jezelf eens een dagje reserveren om zonder kids en hubbie jezelf te verwennen.Ik ga dan eens shoppen of laat mezelf lekker masseren. De volgende dag gaat alles veel beter.
  Mijn favorieten zijn: 1,3,5,9 en 14.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tips om alles te combineren???
  VERSTANd OP NUL en gaaaaaaaaaan.... en denken; ' volgend jaar zitten we hier zonder stof, in een mooi huis!!'.
  Want dat is wat ik doe... voor de rest, ook denken dat de kinderen het geweldig vinden...Frie en Sus vinden de werf één grote geweldige speeltuin!!
  favorieten: 6-7-1-14-15-3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Afstreeplijstjes maken, weekmenu's maken en af en toe een grote pot chili con carne voor de vriezer te vullen,stoofvlees, of spaghettisaus. Ovenschotels doen het hier ook altijd, witloof (of selder) met kaas en hesp, gegratineerde bloemkool,...
  En verder inderdaad soms alles gewoon de boel de boel laten en een oogje dichtknijpen.
  Mijn favorieten: 6-1-7-12-13

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik doe graag mee. Tips : ik ben 3/4de opdracht gaan werken in het onderwijs, we hebben een poetsvrouw genomen die 3 uren per week komt poetsen, op woensdag en vrijdag koken we niet warm, onze dochters zijn als 17, 16 en 13 en dat scheelt toch wel. Ze koken ook al. De kinderen hadden van kleinsaf een taak (op een takenbord stonden de taken en die wisselden elke week: kippen eten geven, eitjes rapen, afwasmachine leegmaken, stofzuigen, tafels dekken of afruimen) Het zijn kleine dingen maar het spaart een hoop. Dat takenbord is er nog steeds. Ze vinden het niet altijd leuk. Maar wij rijden vaak rond voor hen ook 's nachts als ze naar een fuif geweest zijn en daar hoort wat voor vinden wij. Er zijn ook weken dat ze 't met veel plezier doen hoor. En van mij hoeft het huis er niet steeds piekfijn bij te liggen. Ik ben altijd blij als er mensen op bezoek komen. Dan begin ik echt te ruimen! Dit zijn mijn nrs : 3-5-6-12-14
  Heb jij trouwens zo'n machine om die buttons te maken en is dat duur?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Werk, kindjes, naaien én bouwen... Hm, bij mij voorlopig maar de eerste 3 en dat vind ik al moeilijk te combineren... Wat mij soms helpt als ik even wat 'tijd' heb: een lijstje maken met werkelijk alles erop wat nog moet gebeuren, ook de meest evidente dingen, zoals 'was plooien' of 'vaatwas legen'. Dan kan er gewoon heel snel geschrapt worden, en dat doet deugd, niet? En dan zet ik daarbij ook een wekker die aangeeft waneer het bvb. tijd is om te gaan werken. Dan moet ik niet voortdurend op de klok kijken, en gaat het sneller... Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar ik heb vaak een 'startprobleem' bij een uurtje 'tijd', dus voor mij werkt het wel!
  Veel courage!
  Mijn keuze: 1-6-9-2-14

  BeantwoordenVerwijderen
 21. een tip: je steekt de kids in bed, neemt een lekker glaasje wijn, zet een leuk muziekje op en dan start je :-). dat helpt bij mij :-). ik zorg dat mijn 'werksfeer' goed zit en dan gaat alles vanzelf
  mijn top 5 : 3-6-11-9-13

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hey Leen het is je vergeven hoor (ik zou hier dat plaatje van janina willen tussenplakken...) Een tip die hier nog niet tussen staat?? Dat is een moeilijke. Neem er vrede mee dat luie huisvrouwen OK zijn, je vensters vallen er niet uit als ze niet gepoetst zijn, de afwas kan je ook eens gewoon eens een keertje laten staan, niet strijken maar alles gewoon gelijk opplooien als het uit de droogkast komt.. en maak je vooral niet druk als er bezoek komt en het is chaos bij je thuis - veel mensen vinden dat zelfs gezellig en charmant. Jij bent nu in de eerste plaats het lief van je ventje, een geweldige mama voor je kindjes én ook nog eens verbouwer boven op - toch logisch dat je geen tijd meer over hebt om huisvrouw te zijn... 2 5 8 13 14

  BeantwoordenVerwijderen
 23. MIJN TIP: relax, neem ook wat tijd voor jezelf!
  Doe ik ook, het huishouden loopt niet weg, maar het kan enorm fijn zijn om eens aan jezelf te denken!
  Mijn top: 7 1 4 14 13!
  Zal ook een link zetten op mijn lekkerbekkenblogje ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mijn gouden raad : grenzen stellen, zowel naar anderen toe als naar jezelf ... Maar vaak makkelijker gezegd dan gedaan, toegegeven, maar eenmaal je het toepast, werkt het wel. Mijn top 5 : 7, 15, 11, 4, 14.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Vraag aan vrienden en familie om een dag af te komen en mee te helpen en beloon iedereen 's avonds met een BBQ!
  Top 5 = 14-09-10-15-12
  Groetjes
  Tante lawaai

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Handige Henriëtte Tip: Doe eerst de dingen die echt en dan ook echt gedaan moeten worden, kies dan iets dat je wil doen en ev. daarna zelfs iets dat je voor jezelf doet (als het vorige dat natuurlijk al niet was..)
  Grtjs hellen
  (hellensenden at hotmail dot com)
  a. 14
  b. 13
  c. 6
  d. 1
  e. 7

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Bel FIEN :-) en ze maakt met de kids wel appelflappen

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik wil ook graag een kansje wagen..maar dan moet ik dus eerst een paar tips geven...olala...dat wordt nog wat haha...Probeer toch af en toe wat tijd voor jezelf in te plannen, hou het leuk en maak je niet gek..maak lijstjes, streep af en beloon jezelf net als de kindjes op school beloond worden...kook af en toe veel...je kunt eigenlijk alles invriezen..en alles wat je overhebt met koken, kun je bewaren in de koelkast en dan bijvoorbeeld eind van de week een kliekjesdag organiseren.....maaarrrr....helaas is dit niet allemaal een successtory...volgens mij bestaan die ook niet echt...dus wordt het waarschijnlijk...tanden op elkaar en doorbijten :p

  de top vijf; 1,6,5, 14,13

  je hebt er een volger bij en ik plaats nog even snel een linkje

  groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb hier veel ideeën opgedaan, merci! ;-) Nog een laatste tip misschien: als je met weekmenu's werkt, kan je die boodschappen in lijstjes bewaren bij de Collect & Go van de Colruyt. Als je dan lijstjes hergebruikt, moet je je al niet meer druk maken om een boodschappenlijst. En de boodschappen laten klaarzetten is zo'n tijdswinst. Ik ben echt fan!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...