Marleineke...zo werd ik wel eens door ons Moeke genoemd.
In het dagelijks leven is het Leen.
Leen die zot is van haar eigen "goesting" doen met kleurrijke stofjes!
Want mijn goesting doen....is t liefste wat ik doe!


zondag 21 maart 2010

Meegroei-kroon

Mijn benen zijn moe van de kilometers deze middag, t was tof om eens door te stad te lopen. Het had iets, bekende gezichten die supporteren, Seppe die 2x luid "mama" riep, zalige djembé-beats en aankomst op de grote markt. En ik haalde mijn doel; 10 km lopen onder het uur (t was in 56 min)!

Dus waag ik me eraan om mijn eerste handleiding te bloggen mét de beentjes omhoog. Het werd door verscheidene lezers gevraagd vandaar....wagen we ons eraan. Ik doe zelf niks anders dan tutorials zoeken én gebruiken. Hier mijn poging tot bijdrage, hmm.

Een meegroei-verjaaardagskroon !


Wat heb je nodig?

- 2 stukken stof van 50 op 15 cm
- 1 stuk dikke stof als versteviging van 50 op 15 cm
- 1 stuk stof van 15 op 5 cm
- 10 cm elastiek
- een zelfgetekende mal in karton ( 50 cm lang, laagste puntjes 10 cm, hoogste puntjes 12 cm)
- stof of vilt, velcro zacht-hard voor het cijfer
- vilt, stof, knopen voor de applicaties

1. Teken met de mal de vorm van de kroon op het stuk stof dat je aan de buitenzijde wil ( het groene ).

2. Breng applicatie's aan. Ik mocht nu een jongenskroon maken. Ik bracht een autobaan aan, met 1 grote truck en een klein mini-kever-autootje er achteraan. Dit bracht ik allemaal aan met behulp van vlisofix en stikte het nadien nog eens vast. Voor de wieletjes gebruikte ik knopen.


3. Maak het cijfertje in stof of vilt. Stik het vast op de zacht kant van de velcro. Stik een stuk harde velcro van de zelfde grote op de stof mét de applicatie's. Zo kan je het volgende jaar, de kroon gewoon opnieuw gebruiken mét het volgende cijfertje! ( dat is dan mijn minieme poging voor een eco-touch)
4. Leg nu eerst de stof die je gebruikt als versteviging ( ik gebruik...je kan het niet beter beschrijven dan wat je in oude dampkappen stopt, je kan ook vlieseline of een dweil gebruiken), dan de stof die je binnen wilt met de goeie zijde naar boven én dan leg je de stof met de applicatie's met de goede zijde naar beneden er op. Je tekent op de bovenste stof, de vorm met je mal.
Je stikt dit. Enkele de bovenste en onderste lijn van de tekening!


Je draait je stof nadien binnenste buiten. Zo zie ja een beetje hoe de kroon er zal uitzien. ( help, de foto staat op zijn zij en ik krijg het niet gekeerd)
5. Nu nog het elastiekje erin! Neem het kleine stukje stof en het elastiekje. Strijk het stukje stof mooi dubbel, met de mooie kant naar binnen. Stik het toe op 1 cm aan de kant. Draai het dan binnenste buiten. Schuif het elastiekje er in. En zet het al aan één zijde vast. Dan strop je de stof een beetje op en stikt het terug vast aan de elastiek. 6. De elastiek vast zetten, aan de kroon. Je plooit de uiteinden van de kroon, netjes 2 cm naar binnen, even strijken, stop de elastiek+stof er in. Even stikken en klaar!7. Feest!!!
Als er iets niet duidelijk is, laat je het maar weten é!
Met liefs en ai t weekend is weer voorbij:(.


4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kroon. En wauw: heb je ook meegelopen! Proficiat. Wat een mooie tijd. Er was wel sfeer in de stad hé en veel volk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Strakke prestatie, ik zou het niet kunnen :-)

  (ik bedoel beiden, al ga ik de kroon wel eens proberen :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de beschrijving! Het is een prachtige kroon.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie kroon! Amai de jarige moet zo gelukkige zijn geweest hiermee!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...